Uppsala kommun väljer HRM Software som partner för HR- och lönesystem

(Växjö, 28/10-2019)Uppsala kommun, med cirka 14 000 anställda, har valt Växjöbaserade HRM Software som partner för sitt nya HR- och lönesystem. Avtalet sträcker sig, upp till 16 år, och värderas till cirka 180 MSEK. Avtalet innebär att HRM Software kommer att nyanställa 8–10 medarbetare med placering på huvudkontoret i Växjö samt i Stockholm.

Uppsala kommun är Sveriges fjärde folkrikaste kommun med cirka 227 000 invånare. Upphandlingen av nytt HR- och lönesystem för kommunen har pågått sedan sommaren 2018, och slutligen föll valet på HRM Software. Uppsala kommun sökte en partner som kunde möta deras önskemål om ett helhetsåtagande för lösningen i kombination med en partner som kan bidra till att de utvecklar sina processer och synsätt inom HR- och löneområdet.

Avtalet innebär att HRM Software skall leverera ett komplett system för HR- och löneområdet, innehållande funktioner som t.ex. schema/bemanning, lönehantering, rekrytering, kompetensutveckling, certifieringar m.m. HRM Softwares system är modernt och flexibelt vilket väl passar den kravbild som Uppsala kommun satt upp. Avtalet sträcker sig över upp till 16 år, uppdelat i fyraårsperioder, där den första 4årsperioden är värderad till 47 MSEK. Det totala avtalet är värderat till cirka 180 MSEK och kommer när systemet är fullt utbyggt att hantera cirka 17 000 lönespecifikationer månatligen.

”Vi är självklart enormt stolta och glada över att Uppsala kommun valt HRM Software som långsiktig partner för att utveckla kommunens processtöd inom HR och lön, bland annat kommer vi att driva utveckling inom områden som schema/bemanning och HR-stöd. Likt många andra större företag och organisationer ställs Uppsala kommun hela tiden inför nya utmaningar och behöver moderna och flexibla lösningar som snabbt kan anpassas till ändrade förutsättningar och som via smarta självbetjäningslösningar är smidiga för kommunens medarbetare att använda,

berättar Christian Myhrberg, VD HRM Software.

”Projektet för att införa systemet på Uppsala kommun har redan dragit igång och vi har behov av nyanställningar, bland annat systemutvecklare, verksamhetskonsulter och individer med projektledarerfarenhet. Vi ser fram emot ett spännande och framgångsrikt samarbete med Uppsala kommun”,

avslutar Christian Myhrberg, VD HRM Software.

Camilla Erixon Affärsutveckling, marknad & kommunikation 070 308 93 40 camilla.erixon@husetinvest.se