Nyheter

Café Bar Sverige AB förvärvar franchisetagare och satsar på Gotland.

17 maj 2022

Café Bar Sverige AB förvärvar franchisetagare och satsar på Gotland. Målet med förvärvet av Café Bars franchisetagare på Gotland är att etablera sig som än starkare aktör mot nya och befintliga kunder.

Genom satsningen säkerställs leveransen mot rikstäckande kunder som har verksamhet på Gotland.

Med Café Bars position som leverantör till hotell, restaurang och café (Horeca) syns även en ökad efterfrågan inom turismnäringen. Som en del av Café Bars hållbarhetsarbete kommer en verksamhet etableras för renovering av kaffemaskiner. Café Bar erbjuder marknaden renoverade kaffemaskiner sedan många år och kan genom etableringen öka tillgången. Den befintliga personalen blir anställd av Café Bar Sverige AB.

”Vi ser framemot att stärka vår närvaro på Gotland. Vi hoppas att genom denna satsning befintliga kunder fortsatt ska känna sig nöjda med vår leverans, men även att nya kunder ska hitta oss på Gotland. Café Bars energi och passion för den perfekta koppen tror vi passar perfekt in hos nya och befintliga kunder. Varmt välkomna både kunder och personal”
– säger Thomas Doyon VD, Café Bar Sverige AB

”Det känns bra att efter drygt 27 år och som sista franchise distrikt låta Café Bar Gotland bli en del av Café Bar Sverige AB. Viktigt har varit att kunderna fortsatt ska få hög service och gott kaffe varje dag även i den nya organisationen, vilket jag övertygad om att de kommer att få även i framtiden. Då Fredrik och Ola blir kvar och med Café Bar Sveriges styrka kommer uppskattningen av vårt goda kaffe att öka. Jag ser fram emot att se Café Bar fortsätta växa och kommer finnas i närheten om behov uppstår i framtiden, även om jag nu lämnar Café Bar.
– säger Lars Engelbrektsson tidigare ägare av FT Gotland.

Café Bar är på en spännande resa – kundlöftet och passionen har sedan start varit att alltid till alla servera den perfekta koppen. I samband med företagets 35-årsjubileum, antogs ett nytt begrepp; alltid i gott sällskap. Kunder och partners är alltid i gott sällskap, både när det gäller leverans och service men även kaffeupplevelsen så klart. Företaget erbjuder arbetsplatser caféer, obemannade företagscaféer som är ett nytt sätt att mötas, för att få energi och glädje under arbetsdagen.

Café Bar Sverige AB är rikstäckande och består av 200 anställda på 22 orter med syfte att komma nära kunden.

Alltid i gott sällskap,

Café Bar Sverige AB
För mer information: kundservice@cafebar.se

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.