Nyheter

Dizparc förvärvar Rationell IT och expanderar till Linköping

26 januari 2022

Dizparc fortsätter sin offensiva tillväxt och förvärvar Rationell IT. Genom förvärvet etablerar sig Dizparc i Linköping och utvecklar företagets kompetens inom verksamhetsnära IT. Förvärvet är ytterligare ett led i att bli en nationell aktör vars målsättning är att stödja små- och medelstora företag i Sverige att utveckla sina digitala möjligheter.   

Digitaliseringen innebär en stor förändring för såväl samhället i stort som för dagens företag. Förutsättningarna för hur affärer görs har förändrats, digitaliseringen har inneburit att interaktionen mellan företag har utvecklats och här spelar affärssystemet en viktig roll tillsammans med t.ex. e-handel och nya kommunikationslösningar. Genom en väl fungerande lösning där flera system samspelar kommer dagens företag att vara konkurrenskraftiga även imorgon.

”Dizparc är idag en av de ledande leverantörerna av digitala lösningar till små- och medelstora företag på den svenska marknaden. Genom förvärvet av Rationell IT stärker vi den positionen ytterligare. Deras kompetens inom bland annat affärssystemet Pyramid, tillsammans med den kompetens som finns inom Dizparc, gör att vi blir en av de ledande aktörerna inom området i Sverige. Dessutom får vi en etablering i Linköpingsområdet, en spännande marknad med stor utvecklingspotential”, kommenterar Andreas Blåeldh, VD Dizparc.

Rationell IT, med drygt 20 medarbetare och närmare 25 års erfarenhet inom IT-branschen, erbjuder sina kunder ett gediget kunnande inom såväl affärssystem som anpassade lösningar och verksamhetsanalyser. De arbetar nära sina kunder i verksamhetsutvecklande projekt och drivs av att skapa nya digitala lösningar som för kundernas verksamhet framåt. Rationell IT:s kompetens inom affärssystemet Pyramid kommer att bidra positivt till Dizparc, och Dizparcs kompetens inom bland annat moderna molnlösningar kommer att bidra positivt till Rationell IT:s närmare 80 kunder.

”Dizparcs värderingar och synsätt på hur man driver företag gjorde att vi snabbt kände att det här var rätt väg för oss. Genom Dizparc får Rationell IT en möjlighet att ta nästa steg i vår utveckling något vi är väldigt laddade för. Vi får dessutom tillgång till stor kompetens och erfarenhet inom en rad produkter och tjänster som vi nu har möjlighet att erbjuda våra kunder, vilket jag tycker är väldigt positivt. Våra medarbetare kommer också in i ett större sammanhang vilket kommer att bidra positivt till deras såväl som företagets utveckling, säger Dag Johansson, VD Rationell IT.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.