Nyheter

Dizparc lyfter den digitala kompetensen hos Västerbottens industriföretag

17 januari 2018

Dizparc kommer i rollen som digitaliseringscoach att bidra till den digitala utvecklingen av flera av regionens företag. I en upphandling genomförd av Region Västerbotten rankades Dizparc högst inom områden som coacher och gränssnitt, och ansågs därigenom vara ett av de företag som besitter bäst kompetens att lyfta den digitala kompetensen hos industriföretag i Västerbotten.

Den Digitala utvecklingen går allt snabbare och påverkar i allt högre grad på vilket sätt produkter och tjänster produceras och säljs på marknaden. För att dagens företag skall bibehålla sin konkurrenskraft även imorgon, är det av yttersta vikt att man förstår den utvecklingen som sker på marknaden och de möjligheter som den nya tekniken bidrar med.

Under 2016 genomförde Region Västerbotten projektet Digilyft Västerbotten, i syfte att öka kunskapen kring digitalisering hos några av regionens industriföretag. Efter ett lyckat utfall kommer nu fortsättningen på projektet, Digilyft Västerbotten 2.0. Projektet syftar till att erbjuda företagen stöd för att ta ett bredare grepp kring digitalisering och utveckling av sin verksamhet med hjälp av digitaliseringscoacher. Målet är att 30–50 industriföretag och industrinära tjänsteföretag skall erbjudas en fördjupad kartläggning av sin verksamhet och dess digitala möjligheter.

Dizparc och dess medarbetare arbetar dagligen med den digitala utvecklingen hos regionens företag, och har i hög konkurrens valts ut som digitaliseringscoacher i Digilyft Västerbotten 2.0. I den utvärdering som gjordes i upphandlingen gavs Dizparc högsta betyg inom områden som kompetens, metod och referenser, och med detta som grund skall Dizparc hjälpa de utsedda företagen att ta nästa steg på sin digitala resa. Målet är att företagen ska etablera en digitaliseringsvision och handlingsplan (digitaliseringsplan) för hur de ska uppnå sin vision. Fokus kommer att vara på affärsmodeller, produktutveckling, tillverkning och eftermarknad.

”Vi är självklart mycket glada och stolta över att ha blivit utvalda som digitaliseringscoacher av Region Västerbotten. Vår ambition är att, med vår kompetens, bidra till ett ökat medvetande hos regionens företag kring de möjligheter som digitaliseringen ger. Genom de visioner och digitaliseringsplaner som vi arbetar fram tillsammans med företagen skall vi bidra till en positiv utveckling hos såväl de deltagande företagen som region Västerbotten som helhet”, säger Anna Nabb, Dizparc.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Dizparc stärker sitt partnerskap med Microsoft ytterligare genom ny Data & AI-certifiering

Dizparcs långa samarbete med Microsoft har nu förstärkts ytterligare då koncernen blivit Solution Partner inom ett sjätte lösningsområde i form av Data & AI. Detta blir ett fint komplement till tidigare certifieringar inom Business Applications, Digital & App Innovation, Infrastructure, Security och Modern Work.

Huset invest stärker sin satsning på helhetslösningar för mat och dryck på arbetsplatsen och förvärvar Auto-Maten

(Jönköping 31 oktober 2024) Huset invest fortsätter att växa och breddar nu sitt erbjudande inom området Convenience, mat & dryck på arbetsplatsen, och förvärvar Auto-Maten. Sedan tidigare finns Café Bar inom Huset invest och genom förvärvet breddas erbjudandet till arbetsplatser runt om i landet.

Dizparc Nowadays – Svenska designpriset 2024

Dizparc Nowadays är extra glada över att ha blivit framröstade som People's choice i e-handelskategorin i årets upplaga av Svenska Designpriset.

Dizparc håller i ett frukostseminarium om Molnet

Under seminariet kommer Dizparc att dela med sig av sina erfarenheter kring hur företag, stora som små, kan genomföra en smidig och säker övergång till molnet. Du kommer att få en djupare förståelse för vad en molnresa innebär, varför det är en viktig investering i framtidens affärslandskap och vilka fördelar den har utifrån ett cybersäkerhetsperspektiv.