Nyheter

Dizparc satsar vidare och vässar sitt erbjudande inom Cybersäkerhet

13 februari 2023

IT-koncernen Dizparc fortsätter sin expansion och introducerar nu en ny vertikal i form av Cybersäkerhet i sin redan breda erbjudandeportfölj. I samband med detta skyltar nu Karlstadsbolaget Promobility om till Dizparc Secured.

Dizparc Secured fortsätter sin resa som en nischad cybersäkerhetsaktör med fokus på att erbjuda en vass tjänsteportfölj för alla typer av verksamheter som vill säkra upp sina digitala kanaler och skydda dem från angrepp.

“Vi ser helt klart ett ökat behov bland våra kunder och hos marknaden i stort att få experthjälp och stöd från en partner i frågor som rör Cybersäkerhet. Den hotbild de flesta verksamheter idag möter är minst sagt utmanande för en organisation att både förstå och hantera på egen hand. Därför satsar vi som koncern nu på ett vasst erbjudande inom Cybersäkerhet där framförallt vårt kontor i Jönköping och nyetablerade Dizparc Secured i Karlstad blir viktiga pusselbitar. Tillsammans är vi en attraktiv partner för alla verksamheter, oavsett storlek, bransch och plånbok, som behöver hjälp och stöd av vassa säkerhetskonsulter som har stenkoll på det proaktiva skydd som krävs – från strategi till teknik och löpande övervakning”, berättar Andreas Blåeldh, Koncern-VD för Dizparc.

Dizparcs Jönköpingskontor som idag har ett starkt erbjudande inom övervakningstjänster och så sent som i höstas introducerade den uppskattade paketeringen “Dizparc Safe Space” ser fram emot att fler kollegor med strategisk spetskompetens inom cybersäkerhet ansluter till koncernen.

“Jag och mitt team har under en längre tid satsat på området cybersäkerhet som en direkt konsekvens av den ökade hotbild våra kunder möter och behöver hjälp att hantera. Vi fokuserar på att leverera rådgivning och paketerade tekniska lösningar som underlättar för våra kunder i vardagen och skapar trygghet genom att olika typer av angrepp kan upptäckas och hanteras snabbt och löpande. Vi ser fram emot att Dizparc Secured ansluter till koncernen och tillsammans med oss kan fortsätta det arbetet, men med ett ännu starkare fokus på just strategi och rådgivning”, säger Stefan Nohammar, Dizparc Jönköping.

Den ständigt eskalerande hotbilden ställer krav på en ständig erbjudandeutveckling och tillgång till rätt kompetens för att kunna erbjuda kunden alla de delar som krävs för ett tillräckligt skydd för dagens verksamheter.

“- Genom att bli en del av Dizparc-koncernen och satsa vidare som Dizparc Secured ser vi ökade möjligheter att kunna fortsätta vässa och investera i vårt strategiska erbjudande samt växa med ännu fler duktiga säkerhetskonsulter. Vi vill vara en “one-stop-shop” för de verksamheter som köper cybersäkerhetstjänster och tillsammans med våra nya 220 kollegor kan vi våga sticka ut hakan och säga att vi nu verkligen är det!”, avrundar Johan Nilsson.

Mer om Dizparc

Dizparc etablerades 2016 av drivna entreprenörer som tillsammans lagt grunden för en imponerande tillväxtresa med siktet inställt på att bli ett av de ledande företagen inom IT och digitalisering på den svenska marknaden. I dagsläget har Dizparc tio lokala kontor i Sverige, från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.