Nyheter

Huset invest förstärker affärsområdet HR och rekrytering genom förvärvet av Codeq

22 mars 2021

Huset invest förstärker affärsområdet HR och rekrytering genom förvärvet av Codeq. Genom förvärvet stärker Huset invest sitt erbjudande inom HR-tjänster, rekrytering och kompetensförsörjning ytterligare.

Huset invest, Simonssongruppens investmentbolag, har offensiva planer och räknar med en kraftig tillväxt de närmaste åren. Nu har företaget förvärvat Codeq, som ett led i att växa inom HR och rekrytering. Sedan tidigare finns HR-strateg, med fokus på grupp/ledarutveckling, rekrytering och interimslösningar, bland innehaven.

”Sättet på hur vi arbetar och vilka kompetenser ett företag behöver förändras snabbt, det gör att vi ser ett ökat behov av tjänster inom rekrytering, interimslösningar och kompetensförsörjning. Genom förvärvet av Codeq utökar vi vår kompetens och konkurrenskraft inom området. Många företag i regionen samarbetar gärna med en lokal aktör med god kännedom om marknaden”, kommenterar Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Codeq har funnits sedan 2005 och har som målsättning att vara en stark helhetsleverantör inom rekrytering, uthyrning/interim och ledarutveckling där man framförallt är specialiserade mot tekniker, ingenjörer och ledare. Bolaget har sitt huvudkontor i Jönköping men finns även representerande i Värnamo och Falköping.

”Vi har haft en positiv utveckling i vårt innehav HR-strateg där vi tagit en stark position på Jönköpingsmarknaden inom områden som ledarrekryteringar och interimslösningar. Det känns spännande och ett naturligt steg att vi tillsammans med Codeq och HR-strateg spänner bågen ytterligare och bygger ett bolag redo att ta nästa steg i sin utveckling. Ett bolag där vi erbjuder tjänster inom rekrytering, ledarutveckling och interimslösningar till företag i Jönköping och GGVV-området”, fortsätter Niclas Ekblad.

”Vi är glada över att ta nästa steg i Codeqs utveckling och bli en del av Huset invest. Med Huset invest i ryggen ser vi mycket positivt på framtiden och är övertygade om att denna förändring på alla sätt kommer att bli långsiktigt bra och värdeskapande för alla, särskilt för kunderna. Deras erfarenhet och kompetens av företagsbyggande kommer att bidra positivt till Codeq. Genom det framtida samarbetet med HR-strateg kommer vi att bli en ännu starkare aktör i regionen vilket vi ser fram emot”, säger Christer Johansson, VD på Codeq.

”HR-strateg strävar efter att vara en helhetsleverantör där vi stöttar våra kunder med allt inom HR, grupp/ledarutveckling, Interim Management och Rekrytering. Genom samarbetet med Codeq ser vi stora möjligheter att ytterligare fördjupa vårt erbjudande vilket gynnar såväl våra kunder som kandidater”, säger Joakim Skirhammar, VD på HR-strateg.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.