Huset invest startar verksamhet som erbjuder laddning av elfordon som tjänst

Huset investstartar ett nytt bolag, Zimpel Solutions, vars affärsidé är att förenkla och förbättra beslutstagandet för företag och organisationer som vill bidra till ett fossilfritt samhälle genom att investera i laddinfrastruktur för elfordon. Många kunder efterfrågar en enklare lösning än vad som finns på marknaden i dagsläget, ett behov som Zimpel Solutions möter genom en unik tjänstepaketering i abonnemangsform.

Huset invest, Simonssongruppens investmentbolag, fortsätter sin offensiva tillväxtresa och startar en ny verksamhet som erbjuder elfordonsladdning som tjänst till företag och organisationer. Sedan många år verkar Huset invests innehav, Eldon installation inom områden som produktion, utveckling och installation av elladdningssystem, däribland laddlösningar för bilar, vilket gör att man har en gedigen erfarenhet av området.

Vi upplever att kunderna i dag ofta har svårt att sätta sig in i frågor såsom produktval, installation, mjukvara, finansiering, drift och debiteringsmodeller. För att lösa detta behov så startas nu bolaget Zimpel Solutions.

”Utvecklingen av elfordon på den svenska marknaden är stark och vi upplever ett stort behov av en paketerad lösning där kunden inte behöver fundera över komplexa beslut kring hårdvara, mjukvara, installation och finansiering. Många drar sig för att investera i en laddlösning då man känner en osäkerhet inför dessa frågor samtidigt som behovet växer. Genom vårt bolag Zimpel Solutions levererar vi en helhetstjänst i abonnemangsform”, berättar Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Bolaget startas tillsammans med vd och delägare Oktay Cimen. Närmast kommer Oktay från rollen som VD och ägare på mäklarbyrån HusmanHagberg, han var också med och grundade co-working projektet Gro36 i Jönköping. Tidigare har han investerat i och utvecklat flera företag där hans fokus legat på att utmana traditionella affärsmodeller för att få företagen att ta nästa steg i sin utveckling.

”Elfordonsladdning är en bransch som befinner sig i en kraftig expansionsfas med stor framtida potential. Vi har skapat en lösning som är hållbar över tid med enkelhet i fokus där tex fastighetsbolag och bostadsrättföreningar kan erbjuda en driftsäker och smart laddtjänst till elfordonsanvändare. Vi ser fram emot en snabb och framgångsrik utveckling av bolaget på marknaden där flertalet installationer genomförts samt projekteras just nu”, säger Oktay Cimen, VD Zimpel Solutions.

Camilla Erixon Affärsutveckling, marknad & kommunikation 070 308 93 40 camilla.erixon@husetinvest.se