Nyheter

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

15 maj 2023

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.

Dizparc, med huvudkontor i Jönköping, fortsätter sin tillväxtresa mot att bli Sveriges ledande företag inom IT och digitalisering. Den digitala omställningen har aldrig gått fortare än idag och både företag och organisationer behöver dra nytta av de möjligheter digitaliseringen ger för att kunna fortsätta att växa, utvecklas och framtidssäkra sina verksamheter. Förvärvet av Esatto stärker Dizparcs kompetens inom affärsutveckling och digital transformation, men också inom områden som kommunikation, design och teknisk implementation.

”När vi startade Dizparc för sex år sedan såg vi en lucka på marknaden. De flesta IT-företag centraliserade sina verksamheter till storstäder och satsade på större företag och organisationer som kunder. Dizparc fokuserar på små- och medelstora företag och vill finnas nära sina kunder geografiskt. Det innebär t.ex. att vi i Småland ännu så länge har kontor i Jönköping, Anderstorp, Värnamo, Växjö och Kalmar. Vi upplever att vårt synsätt är uppskattat av kunderna, och vår tillväxt är också ett kvitto på att vi är på rätt väg”, kommenterar Niclas Ekblad, Styrelseordförande i Dizparc och VD på Huset invest.

Dizparc har sedan starten vuxit till drygt 330 medarbetare med kontor på cirka 12 orter i Sverige, samt i Indien. Dizparc har Huset invest som huvudägare, men entreprenörer och medarbetare på de olika orterna är också delägare i företaget. Målsättningen är att vara Sveriges ledande företag inom IT och digitalisering och då krävs det att Dizparc fortsätter att växa, såväl genom nyrekryteringar som förvärv.

”Vårt mål för Dizparc står fast, och för att lyckas med den så ser vi en kraftig tillväxt framför oss. Idag är vi cirka 50 medarbetare i Jönköping, men vi bör växa till minst det dubbla här, samtidigt som vi skall etablera oss på fler orter och växa på de orter där vi redan finns. Vi kommer att fortsätta att förvärva bolag som är intressanta och passar in i Dizparcs kultur och värderingar, samtidigt som vi har en hög tillväxttakt i befintliga verksamheter”, avslutar Niclas Ekblad.


Huset invest är ett investmentbolag med rötterna i Jönköping. Vår målsättning är att tillsammans med grundare och entreprenörer var den bästa ägaren till små- och medelstora företag och utveckla dessa tillsammans med de som driver dem. Vi investerar främst i svenska verksamheter med god tillväxt- och utvecklingspotential för att ta en ledande position på sin marknad. Vi har en långsiktig syn på alla våra beslut och ser vårt ägande som livslångt. Huset invest består idag av 11 innehav med cirka 850 medarbetare i branscher som t.ex. IT, El & belysning samt Convenience.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.