Nyheter

Promobility avyttrar sin hårdvaruverksamhet till Trecom och går in som delägare i företaget

20 april 2022

Trecom (Tre Partner Communication AB), ett Jönköpingsbaserat snabbväxande företag inom telefoni, kommunikation och körjournaler, kommer att överta Promobilitys hårdvaru-hantering med tillhörande tjänster inom telekom. Samtidigt går Promobility in som minoritetsägare i Trecom.

Huset investägda Promobility och Trecom har ett flerårigt samarbete och har under denna tid kommit fram till att man gärna fördjupar detta samarbete. Promobility kommer att renodla sin verksamhet till att fokusera på säkerhetstjänster (inom IT och mobilitet) och avyttrar därför sin hårdvaruverksamhet till Trecom, ett företag med en gedigen kompetens och erfarenhet inom området.

Trecoms övertagande av Promobilitys hårdvaruverksamhet med tillhörande tjänster innebär också att ett 20-tal kunder kommer att följa med till Trecom. På så sätt får dessa kunder en möjlighet att ta del av Trecoms erbjudande, vilket är betydligt bredare än vad Promobility har möjlighet att erbjuda dessa kunder idag.

”Genom att avyttra vår hårdvaruverksamhet till Trecom får våra kunder en tydligare hemvist hos en partner med god förståelse för telekommarknaden och som kan bidra positivt till våra kunders utveckling. Vi kommer att fortsätta att arbeta tätt tillsammans med Trecom, vilket jag ser väldigt positivt på”, kommenterar Marcus Wendling, styrelseledamot Promobility.

”Vi ser fram emot att erbjuda Promobilitys tidigare kunder ett bredare tjänsteutbud i kombination med vår specialistkompens” säger Johan Smedberg, delägare Trecom. ”Att vi dessutom kommer att arbeta tätare tillsammans genom att de tar plats i vår styrelse, och utveckla Trecom att ta nästa steg i vår expansiva resa skall bli spännande”, avslutar Sargon Efrem, delägare Trecom.

I samband med affären ovan går Promobility in som minoritetsägare i Trecom, något som Promobilitys ägare Huset invest ser positivt på.

”Vi har samarbetat med Trecom tidigare, och de besitter en hög kompetens inom sitt område, en kompetens vi gärna tar del av och fortsätter att utveckla tillsammans med dem”, säger Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Läs mer om Promobility och läs mer om Trecom.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.