Husetinvestägda Promobility avyttrar sin hårdvaruverksamhet till Trecom och går samtidigt in som delägare i företaget

Trecom (TrePartner Communication AB), ett Jönköpingsbaserat snabbväxande företag inom telefoni, kommunikation och körjournaler, kommer att överta Promobilitys hårdvaru-hantering med tillhörande tjänster inom telekom. Samtidigt går Promobility in som minoritetsägare i Trecom.

Huset investägda Promobility och Trecom har ett flerårigt samarbete och har under denna tid kommit fram till att man gärna fördjupar detta samarbete. Promobility kommer att renodla sin verksamhet till att fokusera på säkerhetstjänster (inom IT och mobilitet) och avyttrar därför sin hårdvaruverksamhet till Trecom, ett företag med en gedigen kompetens och erfarenhet inom området.

Trecoms övertagande av Promobilitys hårdvaruverksamhet med tillhörande tjänster innebär också att ett 20-tal kunder kommer att följa med till Trecom. På så sätt får dessa kunder en möjlighet att ta del av Trecoms erbjudande, vilket är betydligt bredare än vad Promobility har möjlighet att erbjuda dessa kunder idag.

”Genom att avyttra vår hårdvaruverksamhet till Trecom får våra kunder en tydligare hemvist hos en partner med god förståelse för telekommarknaden och som kan bidra positivt till våra kunders utveckling. Vi kommer att fortsätta att arbeta tätt tillsammans med Trecom, vilket jag ser väldigt positivt på”, kommenterar Marcus Wendling, styrelseledamot Promobility.

”Vi ser fram emot att erbjuda Promobilitys tidigare kunder ett bredare tjänsteutbud i kombination med vår specialistkompens” säger Johan Smedberg, delägare Trecom. ”Att vi dessutom kommer att arbeta tätare tillsammans genom att de tar plats i vår styrelse, och utveckla Trecom att ta nästa steg i vår expansiva resa skall bli spännande”, avslutar Sargon Efrem, delägare Trecom.

I samband med affären ovan går Promobility in som minoritetsägare i Trecom, något som Promobilitys ägare Huset invest ser positivt på.

”Vi har samarbetat med Trecom tidigare, och de besitter en hög kompetens inom sitt område, en kompetens vi gärna tar del av och fortsätter att utveckla tillsammans med dem”, säger Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Läs mer om Promobility och läs mer om Trecom.

Camilla Erixon Affärsutveckling, marknad & kommunikation 070 308 93 40 camilla.erixon@husetinvest.se