Nyheter

Ledningsförändring på Café Bar - för att öka utvecklingstakten & bredda verksamheten.

3 november 2020

Café Bar, vars kundlöfte är att servera en perfekt kopp varje gång, fortsätter sin resa mot att bli Sveriges ledande leverantör av bekymmersfria fikalösningar. Företaget, som funnits sedan 1987, tar nu nästa steg i sin utveckling och genomför en ledningsförändring i företaget för att öka utvecklingstakten och bredda verksamheten.

Café Bar har sedan 2016 genomgått en kraftig tillväxt och vuxit till drygt 200 medarbetare på 21 orter vilka säkerställer att anställda på cirka 5 000 företag har alltid tillgång till en perfekt kopp. Detta innebär att Café Bar under ett år serverar cirka 20 miljoner koppar, varm eller kall dryck, runt om i Sverige. Nu skall företaget ta nästa steg och intensifiera sin tillväxt genom bland annat förvärv och nyetableringar som bidrar till en breddning av Café Bars erbjudande.

För att kunna fokusera på Café Bars fortsatta utveckling kommer Johan Werneskog, nuvarande VD för Café Bar att tillträda som koncernchef för Café Bars ägarbolag. Ny VD för Café Bar blir Thomas Doyon, han kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för Café Bar och har verkat i den rollen i närmare två år. Thomas kommer att fokusera på att driva och utveckla Café Bars befintliga verksamhet. Han har en bakgrund från 20 år inom IT/Telecom men har verkat flera år i branschen, i olika ledande roller, bland annat som marknads- och försäljningschef för Selecta.

”Det skall bli spännande att leda och utveckla Café Bar. Under de senaste fyra åren har företaget byggt upp en stabil verksamhet, som jag ser fram emot att vidareutveckla tillsammans med alla kompetenta medarbetare på Café Bar”, säger Thomas Doyon, tillträdande VD på Café Bar.

Café Bar förstärker sin ledningsgrupp ytterligare genom rekryteringen av Fredrik Nyberg, han kommer närmast från rollen som försäljningschef på Cygate. Han kommer att verka som affärsområdeschef i region Syd, med ett tydligt fokus på att utveckla befintlig affär tillsammans med Thomas.

Johan Werneskog har drivit Café Bar de senaste fyra åren och skall i sin nya roll fokusera på att bredda och utveckla företagets verksamhet. Bland annat genom förvärv och vilket innebär att man kommer att ny nya målgrupper. Johan kommer också att ägna en del av sin tid åt strategiska kundrelationer.

”Det är en mycket rolig resa med Café Bar som pågår, och det skall bli en minst lika spännande och rolig resa framöver. Att kunna använda den erfarenhet jag byggt upp, bland annat genom etableringen av vårt Café koncept, för att nå nya målgrupper genom bland annat förvärv och nyetableringar är något jag ser fram emot”, kommenterar Johan Werneskog, tillträdande koncernchef för Café Bars ägarbolag.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.