Nyheter

Promobility rekryterar strategiska kompetenser inom mobilitet

28 juni 2018

Promobility, som för en kort tid sedan förvärvades av Simonssongruppens Investmentbolag Huset invest, fortsätter sin satsning inom mobilitetsområdet och rekryterar flera tunga profiler inom mobilitet, såsom Christer Jansson, tidigare SVP Mobility på EVRY och Johan Nilsson, tidigare VP Mobility på EVRY.

Mobila lösningar fortsätter öka, framförallt med bransch- och verksamhetsanpassade lösningar vilket skapar behov av specialistbolag inom området mobilitet. Komplexiteten att utveckla, managera och förvalta säkra och effektiva mobila lösningar kräver allt högre kompetens, vilket dagens företag får svårt att inneha på egen hand.

Promobility, ett företag som levererar marknadsledande företagstjänster för livscykelhantering av mobil telefoni med en omsättning på cirka 60 MSEK, kommer att vara navet i Huset invest nya affärsområde med fokus på mobilitet. I samband med denna satsning har bolaget gjort flera intressanta rekryteringar för att utveckla verksamheten, bland annat Christer Jansson och Johan Nilsson.

”Mobila plattformar och lösningar blir en alltmer integrerad del av företagens verksamhet, och vi ser spännande möjligheter inom området. Därför har vi valt att etablera ett nytt affärsområde, med Promobility som bas, som enbart fokuserar på mobila lösningar. Vi kommer att utveckla och växa vår mobilitetsverksamhet såväl genom nyrekryteringar som genom ytterligare förvärv”,
kommenterar Niclas Ekblad, VD Huset invest.

Christer Jansson tillträder rollen som ansvarig för affärsområdet senast 1 oktober i år. Han kommer närmast från rollen som SVP Mobility på EVRY. Johan Nilsson tillträder rollen som ansvarig för konsult och tjänsteleveranserna och kommer att fortsätta utveckla innovativa lösningar inom mobilitetsområdet. Christer och Johan har tillsammans varit drivande i att bygga upp SYSteams, sedermera EVRYs, verksamhet inom mobilitet. Behovet av ytterligare kompetenta medarbetare inom området är stort och man räknar med att nyanställa ett stort antal nya medarbetare, redan under året, som kommer att bidra till utvecklingen av mobilitetsområdet.

”Jag är väldigt glad att Christer och Johan valt att ansluta sig till Promobility och vår satsning inom mobilitet. De har båda en gedigen erfarenhet från området och ett brett kontaktnät i branschen som kommer att bidra till en positiv utveckling av vår verksamhet. Vi ser fram emot en spännande utveckling framöver”,
berättar Tom Larsson, VD Promobility.

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.