Nyheter

Westal förvärvar belysningsföretaget Ledolight och etablerar sig i Alingsås

26 september 2022

Westal fortsätter med sin höga tillväxt och förvärvar belysningsföretaget Ledolight. Förvärvet innebär att Westal, med visionen om att bli en komplett belysningsleverantör, utvidgar sitt redan breda produktutbud med nöd- och utrymningsarmaturer.

– Det känns både roligt och spännande att få göra ett förvärv och att se Westal växa vidare. Vi ser stor potential i detta produktsortiment och det ska bli intressant att kombinera Ledolights produktion med den vi redan har här i Bankeryd. Vi ser mycket fram emot ytterligare en spännande resa, denna gång med Ledolights tidigare vd/ägare Dennis och hans gäng”, kommenterar Frida Alexandersson, vd på Westal AB.

Sedan start har Westal värnat om sin roll i att stödja den svenskproducerande marknaden – varvid förvärvet av Ledolight blir ytterligare ett steg i samma riktning. Genom att utöka sortimentet av svenskproducerade armaturer stärker inte bara Westal sin position som en av Sveriges ledande belysningsleverantörer, utan främjar även det hållbarhetsarbete som ligger Westal varmt om hjärtat.

Förutom ett utökat sortiment innebär förvärvet att Westal även etablerar sig i Alingsås. Ledolight besitter en mycket hög verksamhetskompetens inom nöd- och utrymningsarmaturer och tillför en gedigen erfarenhet och kunskap om svensk produktion.

Kontakt

Frida Alexandersson
Tel:  0733-10 67 00
Mail: frida.alexandersson@westal.se

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.