Innehav

Med en kaffehistoria som sträcker sig tillbaka till 1987 är Café Bar den självklara partnern för kaffelösningar. De levererar kaffeautomater, ingredienser och professionell service till företag och organisationer över hela Sverige.

Café Bar har varit en del av Huset invest sedan 2016, då förvärvet av Pelican Rouge genomfördes. Sedan dess har Café Bar vuxit till en fullservicepartner inom kaffelösningar, med etableringar över hela Sverige. Närmare bestämt 29 platser fördelade över 17 distrikt, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Företaget är känt som en komplett leverantör av kaffe och snacks, med fokus på att skapa en mångsidig och tillfredsställande kundupplevelse. Deras löfte till kunderna är tydligt – att alltid servera en god kopp, oavsett om man föredrar den varm eller kall. Genom sitt samarbete med såväl lokala som nationella kafferosterier i kombination med ett brett utbud av kaffemaskiner erbjuds kunderna en produkt som passar just deras behov. Café Bar är lyhörda för kundernas önskemål och efter en analys så tas ett förslag till lösning fram som sedan implementeras hos kunden. Via ett centrallager hanterar företaget leveranser till de lokala distrikten vilket borgar för en effektiv, hållbar och smidig lösning.

Framtiden

Återgången till kontoret efter pandemin har inte bara bidragit till tillväxten för Café Bar utan har också möjliggjort företagets utökade portfölj. Café Bar arbetar hela tiden med att bredda sitt erbjudande och har lanserat två nya koncept som fått en flygande start på företaget, DIVINI och Café Bar Smart.

Café Bars vision om att vara Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag visas genom DIVINI-konceptet. Ett koncept där Café Bar ger gamla kaffemaskiner nytt liv som ska minska miljöavtrycket och främja hållbarhet. Café Bar har tidigare renoverat kaffemaskiner men i mindre skalor, men med DIVINI-konceptet blir det något nytt. Café Bar blir det enda serviceföretaget med detta koncept.

Café Bar fortsätter att vara i framkant av utvecklingen och strävar efter att erbjuda sina kunder teknologiskt avancerade lösningar. Café Bar Smart är en lösning där kaffemaskinen är uppkopplad, vilket innebär att maskinerna övervakas kontinuerligt och Café Bar kan förebygga nedtider hos kunden, alternativt föreslå förbättringar eller ändringar av inställningar. Genom Café Bar Smart erbjuds support mer effektivt än tidigare, målet är att hantera 40% av felen inom 40 minuter. Café Bar Smart är en lösning för att säkerställa att kundernas kaffeupplevelser alltid är de bästa.

Att driva Café Bar

Samarbetet med Huset Invest präglas av entreprenörskap, där Café Bar ges friheten att självständigt driva sin verksamhet. I företagets styrelse sätts mål upp tillsammans med företagsledningen och det är Café Bars uppgift att hitta bästa vägen för att nå dessa mål. Självklart med det stöd från Huset invest om så önskas.

”Att samarbeta med Huset Invest innebär att ha en långsiktig ägare som ger oss frihet. Det är positivt och vänskapligt, enligt Thomas Doyon,” VD för Café Bar.

Under åren har Café Bar utvecklats till ett stabilt företag med tydliga processer och arbetsmetoder, vilket också möjliggör snabba beslut och genomföranden när förutsättningar förändras och nya möjligheter dyker upp.

Affärsidé

Vi erbjuder alltid en perfekt kopp, oavsett var du befinner dig. Kaffeupplevelsen är central i de avkopplande stunder som ger energi och glädje in i uppgifterna.

Styrelseordförande
Niclas Ekblad
VD
Thomas Doyon
Medarbetare
216
Omsättning (MSEK)
531
Historia

Café Bar Nyheter

Café Bar i samarbete med Svanfeldts Coffee. Bidrar till hjärnforskning med sina kaffepengar

Svanfeldts Coffee och Café Bar ger Sveriges företagare möjlighet att bidra till livsviktig hjärnforskning – genom sina kaffepengar. Målet satt på 200 000 kr årligen. Café Bar förser Sveriges företag med gott kaffe och all service kopplat till en bra kaffeupplevelse på jobbet.

Reitan Convenience Sverige och Café Bar Sverige AB inleder strategiskt samarbete

Reitan Convenience Sverige och Café Bar Sverige AB inleder strategiskt samarbete inom mat och dryck på arbetsplatsen. Café Bar har tecknat ett strategiskt avtal med Reitan Convenience Sverige om konceptet mat och dryck på arbetsplatsen.

Café Bar Sverige AB förvärvar franchisetagare och satsar på Gotland.

Café Bar Sverige AB förvärvar franchisetagare och satsar på Gotland. Målet med förvärvet av Café Bars franchisetagare på Gotland är att etablera sig som än starkare aktör mot nya och befintliga kunder.

Nordic Coffee Alliance fokuserar på kundens kaffeupplevelse med innovationer

Nordisk allians med kundens kaffeupplevelse i fokus. Nordic Coffee Alliance är den ledande oberoende nordiska alliansen som levererar smarta kaffeupplevelser och nya innovationer.