Innehav

Lösningar inom elfördelningar, eluttagscentraler och laddstationer. Eldon Installation har sin tillverkning i Nässjö men bedriver försäljning över hela landet.

Verksamheten är inriktad på lösningar för elfördelning, eluttagscentraler och laddstationer. Eldon Installation har en anrik historia och sålde från starten för drygt 100 år sedan elmaterial och radioapparater samt utförde elektriska installationer på den svenska marknaden. De har de senaste åren specialinriktat sig på elfördelningar, eluttagscentraler och laddstationer.

Eldon Installations verksamhet är uppdelad på två ben, ”Elfördelningar” och laddlösningar. Inom elfördelningsverksamheten erbjuds ett fullvärdigt sortiment av elfördelningslösningar och eluttagscentraler med hög kvalitet. Flexibilitet är ett nyckelord hos Eldon Installation och ambitionen är att erbjuda marknadens bästa produktsystem för ställverk och centraler.

Laddlösningar är ett produktområde som växer snabbt i takt med att marknaden för elbilar fortsätter att växa och utvecklas. Eldon Installation tillverkar laddstolpar, laddboxar och laddinsatser för elbilar. All produktion sker i fabriken i Nässjö. Företaget erbjuder även DC snabbladdare.

Affärsidé

Vi bidrar till en säker, hållbar och energieffektiv utveckling av samhället genom att förse elmarknaden med elfördelningar, eluttagscentraler och laddstationer för elfordon.

Styrelseordförande
Niclas Ekblad
VD
Ulf Rostedt
Medarbetare
30
Omsättning (MSEK)
132.4
Historia

Eldon Installation Nyheter

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Eldon Installation övertar Gycoms och Enequis verksamhet inom elcentraler

Eldon Installation har haft ett framgångsrikt 2022 och vuxit kraftigt. Nu fortsätter man sin tillväxtresa genom övertagandet av Gycoms och Enequis erbjudande inom färdigbyggda elcentraler. Genom övertagandet breddar Eldon Installation sin verksamhet ytterligare.

Eldon Installation är miljödiplomerade från Svensk Miljöbas år 2020

Ett Miljödiplom från Svensk Miljöbas är ett bevis på långsiktigt och strategiskt miljöarbete som implementerats i den konkreta verksamheten. Utmärkelsen ställer krav på ständig förbättring och konkreta åtgärder som minskar miljöpåverkan.

Eldon Installation anpassar sig till rådande situation genom samarbete.”

Eldon Installation följer händelseutvecklingen och samverkar med Huset invest och andra bolag i koncernen. De följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Just nu gäller ett förbud mot evenemang med över 500 personer. Verksamheten kommer att fortsätta som normalt. Eftersom situationen hela tiden förändras, kommer Eldon Installation uppdatera hemsidan löpande och informera berörda vid eventuella förändringar.