Nyheter

Huset invest förvärvar Promobility som verkar över Sverige & omsätter cirka 60 MSEK

11 juni 2018

Huset invest, Simonssongruppens investmentbolag, förvärvar Promobility och etablerar därigenom ett nytt affärsområde, mobilitet. Promobility är en helhetsleverantör av mobila lösningar till större företag. Företaget verkar över hela Sverige och omsätter cirka 60 MSEK.

Användningen av mobila lösningar ökar, både i omfång och i komplexitet då våra arbetsplatser blir allt mer digitala. För företag kan utmaningen vara en säker hantering av mobila enheter eller att säkerställa att rätt appar finns tillgängliga för kunder och medarbetare. Promobility har tagit en ledande roll på den svenska marknaden med sin lösning för effektiv hantering av mobilitet. ”I Promobility ser vi ett företag med en stor potential. Marknaden för den här typen av tjänster växer kraftigt och mobila enheter blir den naturliga källan till allt mer information och blir därför en viktig del av ett företags processer. Genom förvärvet etablerar vi också ett nytt affärsområde inom Huset Invest, ett område som vi har som ambition att växa ytterligare. I Promobility har vi fått en bra grund för vår mobila satsning”, kommenterar Niclas Ekblad, VD Huset Invest.

Promobility har funnits på den svenska marknaden i cirka tio år och levererar marknadsledande företagstjänster för livscykelhantering av mobil telefoni, t.ex. förkonfigurering av mobila enheter för att vara anpassade efter respektive kunds behov, administration av hårdvaran samt säker återvinning av enheterna. Bland kunderna kan nämnas Attendo AB, Tyréns AB och Stampen Media Group.

”VI har haft en spännande resa med Promobility under våra första tio år, men nu är vi redo att ta nästa steg. I Huset Invest har vi funnit en ägare som delar vår syn på företagsamhet och som har en långsiktig syn på sitt ägande. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla Promobility tillsammans med dem”,
säger Tom Larsson, VD Promobility.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tom Larsson, VD Promobility
Telefonnummer: 08-12013402
E-postadress: tom.larsson@promobility.se

https://husetinvest.se/wp-content/uploads/2023/10/B9763097-scaled.jpg

Camilla Erixon

Marknad & Kommunikation, Hållbarhet

070 308 93 40

camilla.erixon@husetinvest.se

Senaste nyheterna

Ägarförändringar i Stormtrivsgruppen efter Huset Invest förvärv

Huset invest förvärvar den återstående delen av Stormtrivsgruppen av företagets grundare Åsa Storm och Thomas Bergström.

Huset invest startar nytt investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet

Huset Invest har sedan starten vuxit kraftigt och startar nu, tillsammans med Ulf Rostedt och Samuel Wingren, ett investmentbolag med inriktning mot industrisegmentet.

Café Bar gör stor hållbarhetssatsning – Dvini ger liv åt gamla kaffemaskiner

Visionen är att bli Sveriges mest hållbara och innovativa kaffeföretag. Bolaget inleder det nya året med att lansera nästa stora satsning: varumärket Dvini.

Dizparc har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare

Huset investägda Dizparc, med huvudkontoret i Jönköping har sedan starten för sex år sedan vuxit till drygt 330 medarbetare. En tillväxt som är en kombination av nya anställning såväl som förvärv. Det senaste i raden av förvärv som bidragit till tillväxten är Esatto, en digital byrå med verksamhet i Stockholm, Sundsvall och Krakow.