Huset invest förvärvar Promobility

Huset invest,Simonssongruppens investmentbolag, förvärvar Promobility och etablerar därigenom ett nytt affärsområde, mobilitet. Promobility är en helhetsleverantör av mobila lösningar till större företag. Företaget verkar över hela Sverige och omsätter cirka 60 MSEK.

Användningen av mobila lösningar ökar, både i omfång och i komplexitet då våra arbetsplatser blir allt mer digitala. För företag kan utmaningen vara en säker hantering av mobila enheter eller att säkerställa att rätt appar finns tillgängliga för kunder och medarbetare. Promobility har tagit en ledande roll på den svenska marknaden med sin lösning för effektiv hantering av mobilitet. ”I Promobility ser vi ett företag med en stor potential. Marknaden för den här typen av tjänster växer kraftigt och mobila enheter blir den naturliga källan till allt mer information och blir därför en viktig del av ett företags processer. Genom förvärvet etablerar vi också ett nytt affärsområde inom Huset Invest, ett område som vi har som ambition att växa ytterligare. I Promobility har vi fått en bra grund för vår mobila satsning”, kommenterar Niclas Ekblad, VD Huset Invest.

Promobility har funnits på den svenska marknaden i cirka tio år och levererar marknadsledande företagstjänster för livscykelhantering av mobil telefoni, t.ex. förkonfigurering av mobila enheter för att vara anpassade efter respektive kunds behov, administration av hårdvaran samt säker återvinning av enheterna. Bland kunderna kan nämnas Attendo AB, Tyréns AB och Stampen Media Group.

”VI har haft en spännande resa med Promobility under våra första tio år, men nu är vi redo att ta nästa steg. I Huset Invest har vi funnit en ägare som delar vår syn på företagsamhet och som har en långsiktig syn på sitt ägande. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla Promobility tillsammans med dem”,
säger Tom Larsson, VD Promobility.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tom Larsson, VD Promobility
Telefonnummer: 08-12013402
E-postadress: tom.larsson@promobility.se

Camilla Erixon Affärsutveckling, marknad & kommunikation 070 308 93 40 camilla.erixon@husetinvest.se